+31 50 3016025 mail sturen
Bedrijfspand al sinds 1890

Start 1992

Eigenaar en oprichter Suine Coolman heeft na het opdoen van 10 jaar ervaring in zowel de woningbouw, utiliteit en industrie de knoop op 1 juli 1992 doorgehakt en is gestart met zijn bedrijf Coolman Elektrotechniek BV in het karakeristieke pand aan de Oude Dijk 19 te Bedum in de provincie Groningen.  
Zoals een nuchtere Groninger en techneut meent, is het starten en runnen van een bedrijf alleen mogelijk indien er voldoende kennis en doorzettingsvermogen aanwezig is. 
"Na ruim tien jaar ervaring opdoen als monteur, onderhoudsmonteur en later in de procesindustrie als instrumentatie/meet- en regelmonteur is er een dusdanige brede basis opgebouwd dat je nergens meer je hand voor omdraait."
Door het steeds verder uitbreiding van de werkzaamheden en technieken heeft het bedrijf zijn handelsnaam gewijzigd in Coolman Elektro & Techniek.

Voorop lopen

Die vastbeslotenheid en het zoeken naar nieuwe uitdagingen kenmerkt het bedrijf nog steeds. 
"We lopen in alles voorop, doen overal aan mee." 
Suine Coolman doelt op al die activiteiten die een hoog kwaliteitsniveau moeten garanderen. In 1994 behoorde het bedrijf bij de eerste 500 installatie bedrijven die voldoen aan de kwaliteitseisen van het Waarborg Installateurs schap, de voorloper van de tegenwoordige KOMO INSTALL. 
Al onze mensen hebben een VCA-veiligheids diploma en zijn zich bewust omtrent de veiligheid en gezondheid voor hunzelf en de medemens, werken volgens de richtlijnen om te zorgen voor een continue kwaliteit van het afgeleverde werk.
Het bedrijf is in het bezit van een VCA* certificaat.

100% tevreden
voortdurende scholing

VOORTDURENDE SCHOLING

Coolman vindt het ook belangrijk om als bedrijf in beweging te blijven. Over zijn werk in de procesindustrie: 
"als er een storing kwam wist ik al van tevoren wat er loos was. Routine is prima, maar het moet geen sleur worden. Daarom kies ik voor ons bedrijf bewust een brede basis. We voelen ons prima thuis in huis- tuin en keuken installaties bij particulieren, maar ook bij grote installaties in kantoren en hotels, van elektrotechniek tot telecom en datacommunicatie en van waterleiding tot aan verwarmingsinstallaties. En natuurlijk nog steeds complexe opdrachten in de meet- en regeltechniek, waar ik ooit begonnen ben". Daarbij benadrukt hij het belang van voordurende scholing.

GEMOTIVEERDE MEDEWERKERS

Op dit moment werken er 8 volwaardige monteurs in de buitendienst met een leeftijd tussen de 25 en 55 jaar deze worden dagelijks door de binnendienst aangestuurd. Meestal is er ook een monteur in opleiding bij Coolman Elektro & Techniek. Er is bewust voor deze verhouding van vakbekwaamheid en ruime ervaring in de diverse disciplines gekozen. Hierdoor is de klant altijd verzekerd van een kundig monteur. "Daar betaalt de klant uiteindelijk voor".

Maak het mogelijk

GEVARIËERDE KLANTENKRING

Dat deze inspanningen vruchten afwerpen blijkt uit de gevariëerde klantenkring van het bedrijf. Trouwe klanten van Coolman Elektro & Techniek zijn onder meer een grote groep particulieren, woning coöperaties, diverse bedrijven, diverse gemeentelijke en rijksinstanties, een bekende hotelketen en een grote zuivelbedrijf in de regio die met grote regelmaat terug komen. 
Je kunt het niet zo gek bedenken maar wij kunnen u helpen.
Technisch installatie bedrijf uit Bedum voor de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Contact

WE KIJKEN ER NAAR UIT OM VOOR U DE KLUS TE KLAREN