+31 50 3016025 mail sturen
Zonnekracht is voor nu oneindig

Zon energie

Het hele jaar door maken we gebruik van de zon om bijvoorbeeld de was buiten te drogen of om tijdens de vakantie te zorgen dat we een andere tintje huidskleur krijgen. Elke dag genieten we van de zon.
Maar kunnen we nog meer met deze positieve energie? "Zeker weten kan dat".

Wat is er mooier als u zelf elektriciteit gaat opwekken. 

PV zonnepanelen

Een duurzame techniek om zonne energie om te zetten in elektriciteit is een PV (Photo Voltage) zonne -panelen systeem.
Dit is een techniek die al jaren is beproefd en waarvan is bewezen dat het werkt.
"Wilt u weten dit ook bij u toe te passen is en of het rendabel is neem dan gerust contact op".

PV installatie bij Eldorado te Zuidwolde
PVT zonnepaneel

PVT zonnepanelen

Het is mogelijk om zowel elektriciteit als warmte op te wekken door gebruik te maken van de laatste technieken. En dat op de zelfde aantal vierkante meters.
De PV staat voor Photo Voltage en de T voor Thermisch.
Net als bij PV panelen kun je met deze panelen elektriciteit opwekken. Onder de panelen is een zwarte collector geplaatst waar een vloeistof doorheen loopt wat opgewarmd wordt door zonlicht. (zelfde werking als bij zonnecollectoren) Deze energie kun je benutten om warmwater voor te verwarmen of doormiddel van een warmtepomp deze energie te gebruiken om met lage temperatuur het gebouw op te warmen. Het voordeel t.o.v. een luchtwarmtepomp of een aardwarmtepomp is dat het geluidsloos is en haast geen onderhoud vraagt.

Omvormers

Buiten het kiezen van een hoogwaardige zonnepaneel is even zo belangrijk het kiezen van de juiste omvormer om de elektrische energie terug te leveren aan het net.

String omvormer:
Zonnepanelen worden hierbij aan elkaar gekoppeld. Het nadeel is dat de zwakste paneel het opgewekte energie bepaald. Denk aan een niet goed functionerende paneel of schaduwwerking. Het voordeel is de aanschafprijs.

Micro omvormers: "dit is onze voorkeur"
Elke paneel wordt een onafhankelijke energie centrale. Panelen beïnvloeden elkaar niet dit geeft een hogere opbrengst per paneel. Nog een groot voordeel is minder brandgevaar door lagere spanning en minder verbindingen. Het nadeel is dat het iets duurder is. 

"Zo ziet u maar de keuze is reuze. Wilt u weten dit ook bij u toe te passen is en of het rendabel is neem dan gerust contact op".

Micro omvormer Enphase
Contact

WE KIJKEN ER NAAR UIT OM VOOR U DE KLUS TE KLAREN