+31 50 3016025 mail sturen
zacht onthardwater

Waterontharder algemeen

Een dagelijks terugkerende ergenis is "kalk" iets dat overal waar water verdampt als restproduct achterblijft.
Aan kranen, op de tegels in de waterkoker enz enz. Voordat je het weer kwijt bent kost veel tijd, geduld en veel schoonmaak middelen zoals ontkalker. 
Is daar geen oplossing voor? Jawel, zelfs meerdere oplossingen.
Een waterontharder die zorgt voor zacht water.

Op deze pagina wil ik u de verschillende types waterontharder benoemen met daarbij de plussen en de minnen.

Coolman Elektro & Techniek heeft ruime ervaring en kan u daarmee goed van dienst zijn.

Permanent magneet

Werking in het kort:
Een krachtige magnetisch veld moet  er volgens de leveranciers voor zorgen dat het Calcium en Magnesium niet aan elkaar gaat hechten en hierdoor niet gaat kristalliseren. De mineralen worden niet uit het water gehaald maar blijft in het water maar hecht zich niet meer op apparatuur en leidingen. Echter er is géén  wetenschappelijk bewijs dat het werkt. Ik moet u bekennen geen ervaring te hebben met dit systeem en kan u daar ook geen oordeel over geven. 
Een permanent magneet die door diverse leverancier geleverd wordt is eenvoudig te monteren en kost relatief weinig. Dit zijn de pluspunten.

permanent magneet
Scalewatcher ontharder

Elektro magnetische spoel

Werking in het kort:
Het elektronische apparaat behandelt het water door het induceren van magnetische en elektrische velden met een continue veranderende frequentie binnen een geoptimaliseerde frequentieband.
Deze werking beïnvloedt de eerste fase van kristalgroei in de bulk van het water, wat resulteert in vele kleine kristallen met een afgeronde vorm, die niet gemakkelijk zullen hechten aan de wand van pijpleidingen of andere oppervlakken zoals verwarmingselementen van wasmachines en vaatwassers. Zonder behandeling zijn deze kristallen groter en zijn niet afgerond waardoor ze makkelijker hechten. Bron: Scalewatcher 

Eigen ervaring leert dat Scalewatcher zorgt voor minder kalkaanslag. De kalkvorming die ontstaat is zeer gemakkelijk te verwijderen. Je hebt tijdens het douchen en wassen minder zeep nodig.

Deze vorm van waterontharder wordt gepatenteerd door één leverancier geproduceerd. Voordeel is eenvoudig te monteren en kost relatief weinig.

Filtersysteem

OneFlow® is een volwaardig en bewezen kalkpreventie systeem waarvan de werking werd getest in laboratoria van onafhankelijke partijen. Dit systeem behoeft geen toevoeging van zout of chemicaliën. Om die reden wordt ook geen afvalwater gegenereerd en vergt het toestel slechts een minimum aan onderhoud. Men hoeft enkel de patroon na één, twee of drie jaar te vervangen, afhankelijk van het type. Bovendien heeft OneFlow® geen elektriciteit of regelklep nodig waardoor deze energiebesparend is. Het systeem is ook bijzonder compact en eenvoudig te installeren. Tot slot worden alle vitale mineralen zoals calcium en magnesium in het water behouden.
Bron: OneFlow by WATTS

Voordeel geen waterverlies en elektra verbruik
Nadeel patroon vervanging maar gelukkig hoeft dat niet vaak na gelang het verbruik.

Watts One Flow
Contact

WE KIJKEN ER NAAR UIT OM VOOR U DE KLUS TE KLAREN